dinsdag 9 augustus 2011

The Big Bang Theory: nerds zijn hot!


In de hilarische Amerikaanse serie The Big Bang Theory draait het om vier nerds: Leonard, Sheldon, Howard en Rajesh en hun buurvrouw Penny. De jongens zijn jonge wetenschappers met een hoog IQ, ze zijn waardeloos in sport, hebben weinig succes bij de vrouwen en hun vrije tijd besteden ze aan computerspelletjes, lezen van stripverhalen en kijken van sciencefictionseries: kortom echte nerds dus. Penny werkt als serveerster en heeft (onsuccesvolle) ambities als actrice. Ze is niet zo slim maar heeft stukken meer sociale vaardigheden. Leonard en Sheldon delen een appartement en Penny woont er tegenover. Dit is zo beetje het uitgangspunt van de succesvolle serie die nu al weer 4 seizoenen loopt en er 3 extra seizoenen bij krijgt.

Ieder karakter heeft zo'n zijn eigenaardigheden: Leonard is nog de "normaalste" van het stel en wordt zwaar verliefd op Penny. Sheldon is de grootste geek van allemaal en zijn neurotisch en lichtelijk autistisch gedrag werkt iedereen zwaar op de zenuwen. Howard woont nog bij zijn moeder en vindt zichzelf nogal handig met vrouwen maar die denken daar duidelijk anders over. Rajesh komt uit India en kan alleen met vrouwen praten als hij dronken is.

Sheldon steelt wel een beetje de show met zijn bizarre gedrag: bekijk het volgende fragment op You Tube waarin hij door middel van een stroomschema vriendschap probeer te sluiten met een collega.

Reserveer The Big Bang Theory seizoen 1 in onze catalogus
Reserveer The Big Bang Theory seizoen 2 in onze catalogus
Reserveer The Big Bang Theory seizoen 3 in onze catalogus
   

Geen opmerkingen: