vrijdag 25 februari 2011

Eddie Izzard - Dress To Kill

Eddie Izzard (1962) is een Britse cabaretier. Zijn cabaretshow 'Dress To Kill' werd bekroond met twee Emmy’s, voor het script en voor zijn optreden.
Aan het begin van zijn carrière huurde Izzard een theater af en maakte zijn shows tot een succes. Eddie Izzard verschijnt vaak verkleed als vrouw op het podium. Hij noemt zichzelf weleens een mannelijke lesbienne, of een lesbienne gevangen in een mannenlichaam. Naar eigen zeggen is hij geen homoseksueel.

Eddie Izzard staat bekend om ideeën en normale situaties op een bizarre, absurde en surrealistische manier te vertellen.
Oplettende lezers van dit blog hebben hem al eens voorbij zien komen...
Een tijd geleden vereerde Izzard Nederland met een bezoek; een fragment van Eén Vandaag geeft een leuk verslag van de voorbereidingen. Jammer dat ik het toen gemist heb, want ik zou er graag een keer live bij zijn!
Gelukkig is er nog deze dvd van de show die door de kenners nog steeds als zijn beste wordt beschouwd. Wat me vooral boeit is het tijdloze van zijn humor: het maakt eigenlijk niet uit of je oude of recente fragmenten van hem ziet. Struin YouTube maar eens af, er is genoeg te vinden (en te lachen)!
Have fun!



Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: