maandag 14 februari 2011

Bienvenue chez les ch'tis

Het is Valentijn! Tijd voor iets luchtigs en liefs, een avondje zorgeloos onderuit en vermaakt worden. Dan ben je bij deze Franse kaskraker aan het juiste adres. Alhoewel, helemaal onderuit is niet aan te bevelen. Je moet echt wel even opletten. Het gaat namelijk snel, heel snel. Voor je het weet heb je het gevoel te zijn meegezogen in een draaikolk of windtunnel en verlang je naar een rustige Engelse detective ofzo. Hoezo?

In Bienvenue chez les ch'tis wordt een postbode uit het zonnige zuiden overgeplaatst naar het vergelegen, onbarmhartige, ijskoude hoge noorden van Frankrijk. Daar waar het altijd regent en geen hoop is op een gelukkig leven. Daar waar de mensen (of liever gezegd les ch'tis) geen Frans praten, maar een onverstaanbaar soort spraakgebrek hebben. Zij praten namelijk Ch'ti en dat verstaat een gewone Franse postbode niet. Dat moet een hele klus zijn geweest voor de ondertitelaars van deze film. Een voorproefje komt al in de trailer voorbij en dit gaat ongeveer 100 minuten zo door!

Daarnaast stapelt misverstand zich op misverstand en volgt de ene kolder de andere komische situatie op. Maar dat heeft het noordelijke kustplaatsje Bergues zeker geen windeieren gelegd! Met een grote liefde voor mensen, Frankrijk en film is dit verhaal in elkaar gezet. En om alles echt gesnapt en gezien te hebben druk je na afloop gewoon op repeat. En repeat. En repeat...




Reserveer in onze catalogus.

Geen opmerkingen: