donderdag 10 juni 2010

Sabine Thiesler - Dodenakker

Je hebt van die boeken die, zodra je er in bent begonnen te lezen, je constant aankijken alsof ze willen zeggen: lees me verder, lees me uit.
Zo ’n boek is 'Dodenakker' van Sabine Thiesler.

De hoofdpersoon Magda komt er achter dat haar man Johannes een relatie heeft met Caroline en dat pikt ze niet.
Elk jaar brengen Magda en Johannes de zomer door in hun huisje in Toscane. Dit keer reist Magda vooruit. Johannes moet zogenaamd op zakenreis naar Berlijn, maar ligt te rollebollen met Caroline.
Eenmaal in Italiƫ vermoordt ze haar man, begraaft hem in hun moestuintje en geeft hem op als vermist.
Als de broer van Johannes, Lukas, naar Toscane komt om Magda te helpen en haar steun te bieden, merk je al lezende dat bij Magda de stoppen steeds verder beginnen door te slaan.

Gebeurtenissen uit haar jeugd en het overlijden van haar zoon zijn hier mede de oorzaak van.
Het blijft niet alleen bij de moord op Johannes, want Magda krijgt de smaak te pakken...

Wie de ander bedriegt, heeft geen leven meer.
Deze zin geeft weer waar het in dit boek om draait: een bedrogen echtgenote die niet alleen het recht in eigen handen neemt, maar bovendien de dood van haar man zodanig verdringt, dat ze diens broer voor haar man aanziet.

Knappe thriller die je een blik gunt in de gestoorde ziel van een gekwetste vrouw. Vlot leesbare page-turner, die zo goed is opgebouwd dat je het de auteur vergeeft dat zeker naar het einde toe de toevalligheden zich een beetje opstapelen. Leesvoer voor liefhebbers van Esther Verhoef, Saskia Noort en Simone van der Vlugt.

Anita

Reserveer in onze catalogus

1 opmerking:

Annemarie zei

Leuk kennis te maken met deze schrijfster. Ze staat nu op mijn lijstje!