vrijdag 18 juni 2010

Joe Jackson - Big World

Nu Joe Jackson ons land weer vereerd met een aantal concerten in het najaar, leek het me wel een goed idee om eens even stil te staan bij deze duizendpoot. Van 'angry young man' en jazz tot aan klassiek en filmmuziek: hij heeft zo'n beetje alles wel eens gedaan. Maar als ik er dan toch een album uit moet lichten, dan wordt het 'Big World'.
Waarom?

Allereerst een eenvoudig geval van jeugdsentiment. Behoeft geen nadere toelichting, toch? Kent iedereen wel, dat gevoel.

Ten tweede omdat de LP destijds de eigenwijsheid van de man mooi weergaf: een dubbel-elpee, met een kant 4 zonder muziek.

Geen groeven, maar slechts glad vinyl met een etiket voorzien van de tekst "This side contains no music". Briljant. Probeer dat maar eens met een cd of een mp3-tje...

Maar, ten derde voor de tellers onder ons, uiteraard ook om de muziek. Op dit album staan enkele nummers die al jaren lang indruk blijven maken. Voortreffelijke band, mooie composities, kwaliteitspop.
Natuurlijk: Body and Soul had ook gekund. Of die mooie live-dubbelaar die zo'n mooi overzicht van z'n carrière geeft. Nou ja, kies je eigen favoriet maar.
Ik blijf gewoon genieten.
Meegenieten? Luister via onze spotify-playlist naar Big World.
  Follow me on Spotify
Geen spotify? Geen probleem:



Reserveer in onze catalogs

Geen opmerkingen: