woensdag 25 maart 2009

Zweedse passie

Onlangs las ik Levenslang van Liza Marklund, alweer het zevende boek waarin Annika Bengtzon de hoofdrol speelt. De boeken van Marklund zijn heel spannend, echte pageturners die je pas weglegt als je ze helemaal uit hebt en waar je nog een tijdje over blijft nadenken. De grote kracht van de boeken ligt volgens mij in de hoofdpersoon Annika, zo levensecht beschreven dat je verwacht haar elk moment tegen te komen. Annika is erg slim, maar laat zich nogal eens door haar emoties meeslepen en dan is ze niet altijd even handig... Of zoals haar goede vriendin Anne zegt: 'je bent bevlogen en soms schiet je daarin een beetje door'.

Annika werkt als journalist bij de Kvällspressen, een dagblad dat zich geconfronteerd ziet met veel concurrenten en moeite moet doen het hoofd boven water te houden. Annika is misdaadverslaggever en bemoeit zich regelmatig net iets teveel met een onderzoek. Door haar onverwachte invallen brengt ze feiten aan het licht die door anderen over het hoofd worden gezien en die haar regelmatig in groot gevaar brengen, overigens zonder dat ze dit zelf weet.

Naast al dit spannends volg ik ook al zeven delen lang Annika's privéleven. Je zou kunnen zeggen dat dit het tweede verhaal is wat zich in elk boek afspeelt en dat minstens zo meeslepend is als het eerste. Het misdaadverhaal is echter aan het eind opgelost. Annika's leven gaat door en om dat verder te kunnen lezen zal ik moeten wachten op het volgende deel. Schiet het al een beetje op Liza?

Reserveer dit boek in onze catalogus

Geen opmerkingen: